Afrikaandermarkt

Jonas Aardappelen

Jonas Aardappelen
Markt
“In de buitenlucht, op gepaste afstand, je boodschappen doen”
De Afrikaandermarkt wordt door velen de gezelligste markt van Rotterdam genoemd. De markt met ruim 200 kramen staat op de derde plaats van de grootste markten van Nederland. Het biedt een enorm assortiment aan producten. Wie er op woensdag of zaterdag rondstruint, kan verschillende culturen letterlijk proeven.
Veilig in coronatijd
Ook in coronatijd is de Afrikaandermarkt een beleving. Met maatregelen als looproutes en extra handhaving wordt er gezorgd dat mensen zoveel mogelijk afstand kunnen bewaren.
Jonas Aardappelen
Benjamin Jonas, eigenaar van Jonas Aardappelen, is een trouw marktkoopman op de Afrikaandermarkt. Hij is blij dat hij sinds de zomer weer op de markt kan staan, zeker nu een groot deel van zijn horecaklanten is weggevallen. Benjamin merkt dat het rustiger is op de markt dan voorheen. “Mensen proberen drukte te vermijden en willen minder naar buiten. Maar het is juist goed om in de buitenlucht, op gepaste afstand, je boodschappen te doen.”
Coronamaatregelen
Om gepaste afstand te bewaren heeft Benjamin verschillende maatregelen getroffen in zijn kraam. “We hebben heel bewust een andere indeling van de kraam gemaakt. En voor de kraam vakken gemaakt waar de klanten op gepaste afstand van elkaar in kunnen staan. Ook pakken wij alle producten zelf om zoveel mogelijk contact te voorkomen.”
Voor vele ondernemers, waaronder marktkoopmannen, is het een onzekere tijd.
Toch beginnen zij ‘s ochtends vol enthousiasme aan het opbouwen van de marktkramen en staan zij klaar; zeker voor de bewoners uit de wijk.
In de buitenlucht, op gepaste afstand, je boodschappen doen